6نکته اساسی که آرایشگر کیست؟
آرایشگر کیست؟ این سوال ساده قطعا جواب های ساده ای نیز دارد. عموم افراد در پاسخ بیان می نمایند که آرایشگر شخصی می باشد که اقدام به پیرایش مو و آرایش صورت و مو می کند اما امروزه با پیشرفت دنیای مد و فشن شاهد این موضوع هستیم که شغل آرایشگری دستخوش تغییراتی قرار گرفته است و حوزه فعالیت آرایشگران بسیار وسیع گردیده است. در این مقاله قصد داریم تا دقیق تر به این سوال پاسخ دهیم که آرایشگر کیست و چه وظایفی بر عهده دارد.
مدت زمان یادگیری آرایشگری مردانه
فهرست مطالب
آرایشگر کیست و چه مهارتی دارد؟
آیا شما هم به موها، نحوه آرایش صورت، پیرایش و مواردی از این قبیل علاقه دارید؟ آیا شما نیز شغل آرایشگری را در ذهن می پرورانید و مایلید تا یک آرایشگر حرفه ای شوید؟ در این صورت در گام اول باید بدانید که آرایشگر کیست و چه مهارت هایی دارد.
آرایشگران، که گاهی اوقات در زبان عامیانه به آنها سلمانی نیز گفته می شود، افرادی هستند که توانایی فرم دادن به موها، کار با انواع رنگ های مو، برش و کوتاهی مو، مدل دادن به مو، پاکسازی پوست و … دارند. آنها همچنین ممکن است از انواع مواد شیمیایی یا ارگانیک برای صاف یا فر کردن موها استفاده کنند. در مراحل حرفه ای تر آرایشگر توانایی اکستنشن، کاشت ناخن و … را نیز دارد.
بررسی شغل آرایشگری:
پس از اینکه به این سوال پاسخ دادید که آرایشگر کیست حال نوبت به بررسی شغل آرایشگری است. در شغل آرایشگری، عموما افراد به دنبال یک آرایشگر ماهر برای ارائه خدمات مختلف آرایشگری به مشتریان بر اساس نیازها، سلیقه و ترجیحات آنها هستند.
مسئولیت یک آرایشگر در آرایشگاه استقبال از مشتریان در سالن، حفظ تمیزی محل کار، انضباط و توصیه محصولات مناسب برای مراقبت از مو به مشتریان است. همچنین باید بتواند خدمات نگهداری از پوست و مو را ارائه دهد که این مورد به شناخت انواع مشکلات، روش های مقابله با آنها و تکنیک های نگهداری آنان وابسته است.
برای موفقیت به عنوان یک آرایشگر، باید جزئی گرا باشید و بتوانید با مشتریان ارتباط نزدیک برقرار کنید. در نهایت، یک آرایشگر عالی و حرفه ای باید بتواند دستورات مشتریان را دنبال کند، مهارت های ارتباطی عالی را نشان دهد و از جدیدترین مدل موها و تکنیک های آرایشگری مطلع باشد.
وظایف آرایشگر:
برای اینکه بدانیم آرایشگر کیست باید با وظایف او آشنا شویم.
· ارتباط نزدیک با مشتریان برای آگاهی از نیاز، ترجیحات و سلیقه شخصی آنها.
· مشاوره به مشتریان در مورد مدل موهای مناسب آنان و همچنین نحوه کوتاهی و رنگ مو بر اساس ویژگی های بدنی و نوع چهره.
· برش، کوتاه کردن و شکل دادن به موهای مشتری و همچنین استفاده از کلاه گیس، پیاده سازی اکستنشن مو، مش، هایلایت و ….
· شامپو کردن، حالت دادن و خشک کردن موهای مشتریان.
· ارائه انواع روش های رنگ آمیزی مو به مشتریان پس از بررسی حساسیت های احتمالی رنگ مو و مشکلات آنها.
· استفاده از ابزارها و تجهیزات مختلف آرایش مو، از جمله اتوی مو، فر کننده موها، سشوار و شانه برقی و …
· تمیز کردن و استریل کردن همه ابزار آرایشگری برای اطمینان از رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشت.البته باید بیان نمود که یک آرایشگر نیاز نیست به تمام این موارد به صورت حرفه ای آگاه باشد ولی در حد پایه ای باید در مورد هر کدام اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشد.
شرایط مورد نیاز برای آرایشگر شدن:
· دیپلم دبیرستان یا مدرک قابل استناد
· مدرک کاردانی در زمینه زیبایی و یا تکمیل دوره های زیبایی شناسی مورد تایید دولت.
· دارای مجوز دولتی مناسب
· توانایی ایستادن برای مدت طولانی.
· توانایی کار تحت فشار.
· توانایی پیروی از دستورالعمل ها.
· مهارت های سازمانی و مدیریت زمان عالی.
· مهارت های برقراری ارتباط موثر.
· مهارت های خاص در ارائه خدمات به مشتریان.
· صبور و جزئی گرا.
چشم انداز شغل آرایشگری
بر اساس آمار اداره کار، چشم انداز آرایشگران در دهه آینده نسبت به سایر مشاغل و صنایع جاری نسبتاً پررنگ تر است، زیرا جمعیت فزاینده ای نیاز به خدمات مو و پوست دارند. انتظار می رود که اشتغال در ده سال آینده حدود 13 درصد رشد کند که این مورد رشد سریع تری نسبت به میانگین همه مشاغل بین سال های 2016 تا 2026 است.
معرفی شغل آرایشگری و مزایای آن
پیش بینی می شود رشد سایر شغل های وابسته به ظاهر نیز با همان نرخ 13 درصد در سال های آینده رشد کند. این نرخ های رشد با رشد پیش بینی شده 7 درصدی برای همه مشاغل مقایسه می شود. آرایشگرانی که دوره های پیشرفته ای را برای مدل دهی یا کوتاهی دنبال کرده اند تا جایگاه خود را حفظ کنند، در جستجوی شغل نسبت به دیگران از مزایای بهتری برخوردار خواهند بود.
محیط کار شغل آرایشگری:
آرایشگران معمولاً در آرایشگاه ها کار می کنند، اما برخی از آنها در استخر ها و هتل ها نیز فعالیت می نمایند. برخی از استایلیست ها صندلی یا غرفه ای را از صاحب سالن اجاره می نمایند و پس از به دست آوردن سرمایه اقدام به راه اندازی سالن شخصی خود می کنند. به صورت کلی باید در نظر داشته باشید که محیط کار آرایشگری معمولاً دلپذیر است اگرچه آرایشگران مجبور هستند که بیشتر زمان خود را روی پا و به صورت ایستاده سپری کنند.
آنها همچنین در معرض مواد شیمیایی و رنگ های مختلف هستند که اغلب استفاده از پیش بند و دستکش یکبار مصرف را به یک ضرورت تبدیل می کند. با تمام این موارد خلاقیت و ایده ای که برای هر مشتری می توانید از خود ارائه دهید، به رشد و افزایش مهارت شما کمک شایانی می کند.
برنامه کاری یک آرایشگر:
تا به اینجا آموختیم که آرایشگر کیست و چه وظایفی دارد، اما هم اکنون ممکن است این سوال ایجاد شود که برنامه کاری یک آرایشگر به چه شکل است؟ بسیاری از آرایشگران به صورت تمام وقت کار می کنند اگرچه تعداد زیادی از آرایشگران به صورت نیمه وقت در سالن ها نیز کار می کنند.
آرایشگرانی که سالن شخصی خود را اداره می کنند ساعت های زیادی را به کار می پردازند. برنامه یک آرایشگر اغلب در آخر هفته و ایام تعطیل بیشتر می شود و اینها معمولاً شلوغ ترین زمان هایی است که آنها باید به صورت چند ساعته فعالیت کنند. معمولاً صاحبان سالن ها و افرادی که به صورت مستقل فعالیت می کنند، برنامه کاری خود را شخصا تعیین می کنند.
https://www.thebalancecareers.com/what-is-it-like-to-be-a-hair-stylist-525730
https://www.betterteam.com/hairdresser-job-description
۰ دیدگاه